Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

κρεβατι αισθητικης skroutz

Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα Globes ο ίδιος ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από επτά χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ κατά τη διάρκεια των οποίων έχει σημειωθεί πρόοδος προς την υπογραφή συμφωνίας για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος.


μικτη μεθοδος ερευνας

Η Globo σημειώνει ότι το υπουργείο ενέργειας του Ισραήλ εκτιμά την ποσότητα του αερίου στο ισραηλινό τμήμα στα 7-10 BCM. Το αέριο στο κυπριακό τμήμα της δεξαμενής, που ανήκει στην Delek, υπολογίζεται στα 100 BCM. Δεδομένου, όμως, ότι το φυσικό αέριο στην ισραηλινή πλευρά αποτελεί μια ενιαία γεωλογική δεξαμενή, η παραγωγή εξαρτάται από συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.


Τονίζεται δε, ότι η συμφωνία συνεκμετάλλευσης θα έπρεπε να είχε υπογραφεί εδώ και χρόνια - και πιο συγκεκριμένα μερικούς μήνες μετά την ανακάλυψή του - αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.


κρεβατι αισθητικης skroutz

σαπουνι με χαμομηλι απιβιτα

«Το κράτος δεν εγκατέλειψε την προοπτική και δεν θα παραιτηθεί από το μερίδιό του, ακόμη και αν είναι σχετικά μικρό» είπε ο Στάινιτς, και συμπλήρωσε: «Το κράτος δεν θα παραιτηθεί από το μερίδιό του ούτε από το φυσικό αέριο ούτε από τα έσοδα από τη δεξαμενή της Αφροδίτης και δεν μπορεί επίσης να το πράξει στο όνομα των εταιρειών που την κατέχουν».


Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει συμφωνία διανομής, το Ισραήλ αρνείται να επιτρέψει στην Κύπρο να εκμεταλλευτεί την «Αφροδίτη».


«Υπάρχουν διαπραγματεύσεις που δυστυχώς συμβαίνουν εδώ και χρόνια, αλλά πρόσφατα καταλήξαμε σε συμφωνία με τους Κυπρίους που μας φαίνεται λογική. Με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι δύο πλευρές, ο διεθνής διαιτητής θα καθορίσει ποια ποσοστά θα λάβουν το Ισραήλ και η Κύπρος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στάινιτς.


Mε τη σειρά του, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα, ο Κύπριος υπουργός Eνέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι η επέκταση του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη» από την κυπριακή στην ισραηλινή ΑΟΖ είναι μια από τις πιο σοβαρές διαφορές, που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ισραήλ. Επίσης, σημείωσε ότι καταβλήθηκε πολύχρονη προσπάθεια σε πολιτικό επίπεδο για εξεύρεση λύσης και ότι η διαδικασία για αξιοποίηση και εκμετάλλευση του κοιτάσματος συνεχίζεται κανονικά.


Ο κ. Λακκοτρύπης διευκρίνισε ότι το θέμα δεν αφορά καμία άλλη χώρα, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, και πρόσθεσε ότι ουδεμία σχέση έχει με τις προγραμματισμένες επαφές που θα έχει ο ίδιος τις επόμενες μέρες στην Αίγυπτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου