Πόσο πιθανό είναι οι χάκερ να έχουν στη διάθεσή τους σημαντικά στοιχεία που θα διαρρεύσουν αργότερα, όπως προειδοποίησαν, και πόσο κινδυνεύουν οι ιστοσελίδες άλλων δημόσιων υπηρεσιών; Ο κ. Θεοφάνης Κασίμης, ερευνητής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων στην εταιρία Audax Cybersecurity, απαντά σε όλα τα ερωτήματα στο CNN Greece, ξεκαθαρίζοντας πως μία μεγάλης κλίμακας επίθεση είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
αχ αυτά τα φαντάσματα (του εντουάρντο ντε φιλίππο)
«Οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει πως θα βγάλουν απόρρητα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, αν θυμάμαι καλά, τα οποία όπως αποδείχθηκε δεν είναι αρχεία που έχουν υποκλαπεί με την μέθοδο χάκινγκ από την ΤτΕ», ανέφερε ο κ. Κασιμάτης, ο οποίος έχει κατεβάσει τα δεδομένα που ανήρτησαν οι χάκερ στο facebook και τόνισε πως «με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως δεν πρόκειται για στοιχεία τα οποία δεν μπορεί να βρει κάποιος σε δημόσιους ισολογισμούς. Είναι έγγραφα τα οποία δεν είναι τόσο αποκαλυπτικά».
μεγα καναλι δικαιωση
«Έχω κατεβάσει τ’ αρχεία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω εντοπίσει κάτι απόρρητο. Κάποιος εξειδικευμένος χρήστης με ειδικές γνώσεις στην αναζήτηση στο Google μπορεί να βρει αυτά τα αρχεία».
βουλγαρικο διπλωμα οδηγησης
Ο ερευνητής όμως δεν μπόρεσε να αποκλείσει την πιθανότητα οι χάκερ να έχουν πράγματι στη διάθεσή τους αποκαλυπτικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν τις ερχόμενες ημέρες.
«Βέβαια έχουν προαναγγείλει ότι έχουν και άλλα πολλά δεδομένα τα οποία θα τα ανεβάζουν κατά διαστήματα, όποτε περιμένουμε να δούμε αν όντως είναι προϊόν χάκινγκ ή προϊόν βαθύτερης έρευνας στο διαδίκτυο», δήλωσε ο κ. Κασίμης και συμπλήρωσε:
«Περιμένουμε να δούμε», αν πράγματι έχουν τέτοια στοιχεία. Με βάση τις προαναγγελίες τους ότι «έχουν στην κατοχή τους πολλά giga δεδομένων από διάφορες τράπεζες, ίσως και από υπουργεία. Μπορεί και να έχουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει οι Anonymous Ελλάδας δεν είναι αποκαλυπτικά, δεν είναι από χάκινγκ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου