Όπως και έγινε με το τελευταίο νομοσχέδιο, που αφορά στην αναβάθμιση του ΑΣΕΠ.
δερματολογος ικα νικαια
μεταβατικες διαταξεις ceid
Η κυβέρνηση ψάχνει να βρει στην ουσία τη χαμένη δεδηλωμένη και αυτό προκαλεί ένα συνεχές άγχος στο Μέγαρο Μαξίμου, που παρακολουθεί καθημερινά τον Πάνο Καμμένο να ρίχνει και από μία νέα ρουκέτα, με στόχο να συντρίψει την συγκυριακή κυβερνητική συνοχή , που βασίζεται στους πρόθυμους που έφυγαν από τα άλλα κόμματα.
Τα όσα συμβαίνουν πλέον στους διαδρόμους της Βουλής, είναι μια ιλαροτραγωδία.
το αυτοκινητο χανει νερο
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν συνεχώς να βρουν τρόπους, έτσι ώστε τα νομοσχέδια που φέρνουν οι υπουργοί προς ψήφιση να μην αντιμετωπίζονται, όπως λέει η ΝΔ, ως «κουρελόχαρτα». Και αυτό γιατί κάτι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα έχει ως συνέπεια τη συνεχή απόρριψή τους και την αποδόμηση συνολικά της κυβέρνησης, που πολιτικά δεν θα μπορέσει να το αντέξει και να σταθεί όρθια.
Το κλίμα εντός του κοινοβουλίου είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναγκάζονται να απολογούνται στους συναδέλφους τους από την αντιπολίτευση.
Πολλές φορές, όχι σε ιδιαίτερα ευγενικό κλίμα. Από την άλλη πάλι, εντός του ΣΥΡΙΖΑ ορισμένα στελέχη του δεν βλέπουν με καλό «μάτι» τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης.
Και πολύ περισσότερο τις πληροφορίες που θέλουν ακόμη και την αλλαγή του ονόματός του κόμματος με τη συμπλήρωση της φράσης «προοδευτική συμπαράταξη» κατά το «δημοκρατική παράταξη», κλέβοντας έτσι στην ουσία το όνομα που είχε δώσει στο ΠΑΣΟΚ ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου πριν το τέλος του πολιτικού του βίου.
Αναζητώντας την κυβερνητική πλειοψηφία
Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα φέρνουν συνεχή αναταραχή. Όπως αποκάλυψε η προεδρεύουσα στο νομοσχέδιο του υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ενημέρωσε το σώμα των βουλευτών ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές στη Βουλή στο εξής όλα τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται με ονομαστικές ψηφοφορίες, προκειμένου να διατυπώνεται η πλειοψηφία.
«Επειδή πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα για το αν θα διευκολυνθούν ή όχι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να ξέρετε ότι εφεξής θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια, για να τελειώνουμε, για να δούμε ποιος θα ωφεληθεί, η Βουλή, η λειτουργία των εργασιών, η Δημοκρατία. Ποιος θα ωφεληθεί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Έχουμε πρόβλημα με την κακοπιστία μέσα στη Βουλή, αποδεικνύεται από τα στελέχη σας που μιλάνε για κυβέρνηση-κουρελού. Δεν ξέρει ο λαός ότι είμαστε 145;
Γιατί να κάνουμε όλη αυτή την παράσταση; Θέλετε να χάσουμε πέντε ώρες για να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145; Γιατί προκαλείτε αυτό το πρόβλημα γιατί αρπάζεστε από λεπτομέρειες. Πήραμε ψήφο εμπιστοσύνης δεν θέλετε να την ξαναδείτε αυτή την ψήφο στην ονομαστική ψηφοφορία;».
Πιο ενδιαφέρουσα αλλά και αινιγματική ταυτοχρόνως είναι η δήλωση του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση που μίλησε για τη παρούσα σύνθεση της Βουλής, η οποία προσώρας έχει τη συγκεκριμένη μορφή:
«Κατά τα άλλα είναι φανερό πως αν συνεχίσει - διότι προσώρας είναι αυτή η σύνθεση της βουλής - το συγκεκριμένο αριθμητικό δεδομένο τα νομοσχέδια θα έρχονται προς ψήφιση με ονομαστική ψηφοφορία, διότι προφανώς από τους 16 - ή δεν ξέρω πόσους αύριο, λιγότερους ή περισσότερους - ανεξάρτητους βουλευτές, δεν είναι δυνατόν ο καθένας από αυτούς να συμμετέχει στην πρακτική που ακολουθούσε η Βουλή…» είπε ο κ. Βούτσης.
Οι διεργασίες όχι μόνο στο κυβερνών κόμμα αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι πολύ πυκνές, καθώς όλοι παίρνουν θέση μάχης για τις εκλογές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου